Хомеопатия при често срещани травми*

Един от хомеопатичните медикаменти, които със сигурност биха Ви потрябвали, ако имате дете, това е Arnica montana 9 CH. Това лекарство е подходящо при всякакъв вид травми и дадено неколкократно по 5 гранули за смучене през 15-20 мин., веднага след нараняването, в голяма степен предотвратява появата на оток и кръвонасядане. По-бързото възстановяване в следващите дни може да бъде подпомогнато с приемането на  Arnica montana 9 CH по 5 гранули 3-4 пъти дневно.
Ако няма нарушаване на целостта на кожата, ефектът на дадената през устата Arnica montana може да бъде подсилен с локално приложение на съдържащия същата активна съставка хомеопатичен гел – Arnigel /приложим при деца над 1 год./.

При навяхване бихте могли да облекчите оплакванията и да ускорите възстановяването, освен с бързо охлаждане на засегнатото място (напр.  с помощта на плик замразени зеленчуци или торбичка лед, увити в хавлиена кърпа) и с приложението на следните хомеопатични медикаменти:
Apis mellifica 15 CH - ще спомогне за намаляване на отока.
Ruta graveolens 9 - CH ще намали болката и ще ускори възстановяването на разтегнатите лигаменти и сухожилия.
Arnica montana 9 CH - ще намали кръвонасядането и ще благоприятства възстановяването на меките тъкани.
Обичайно се дават по 5 гранули за смучене от всяко лекарство 4-6 пъти дневно в първите 3-4 дни след травмата, а след това още 7-10 дни – по 5 гранули, 3 пъти дневно.

При счупване, разбира се водеща е ролята на ортопедите, но Вие можете да намалите болката, да подпомогнете оздравителния процес и възстановяването на костната тъкан, с приложението на хомеопатичния специалитет Остеоцинезин. От него се приемат по 2 таблетки за смучене 2 -3 пъти дневно, обикновено в продължение на 20-30 дни.

* Предложената тук информация не цели и не може да замести лекарската консултация