Хомеопатия и отслабване *

Как да си помогнем с хомеопатия в борбата с онези „проклети няколко килограма отгоре“? Не, за съжаление чудодейна рецепта няма...Всички знаем и не е нужно да Ви убеждавам, че няма как да се получи трайно освобождаване от излишните килограми, без промяна в начина на живот (хранителен режим, двигателна активност, регулиране на стреса).
Споделеното по-долу обаче, ще Ви бъде от полза за по-лесното придържане към избрания хранителен режим, ще подобри физическият Ви капацитет, така че с по-голяма лекота да следвате избраната програма за двигателна активност, ще Ви подпомогне при по-лесното елиминиране на целулита.

Нека започнем с хомеопатичните „трикове“ за придържане към рационален хранителен режим. Ще Ви представя трите най-често изписвани за тази цел хомеопатични продукта:
Ignatia amara 9 CH, се препоръчва при ядене на „нервна почва“. Приема се обичайно 2-3 пъти дневно по 5 гранули.
При „обикновена лакомия“ и тенденция към преяждане, най-често се прилага Antimonium crudum 9 CH, 2-3 по 5 гранули, 15-20 мин. преди храна.
Познато ли Ви е усещането за неудържимо привличане към определена храна, само или най-вече, защото сте взели решение да я изключите от менюто си? След кратка или по-продължителна битка със себе си, се поддавате на изкушението и след това „се мразите“.  Ако Вашият случай е такъв, подходящ е приема на  Anacardium orientale 9 СН, 2-3 пъти на ден по 5 гранули.

Когато решите да увеличите физическата си активност, имайте предвид, че 5 гранули Arnica montana 9 CH, приети преди тренировка, подобряват мускулния и сърдечно-съдов капацитет. Приложението на Arnica montana е малък „трик“, който ще Ви помогне да се адаптирате по-лесно към по-натоварващ от обичайния за Вас двигателен режим. Все пак не забравяйте, че резките натоварвания не се отразяват благотворно на организма. Двигателният режим е добре да бъде разширяван постепенно.

За елиминиране на целулита, освен приемът на много течности, масажите и разумният хранителен режим, своят принос дава и приложението на т.нар. хомеопатични дренатори. Най-подходящи при целулит са:
Thuya occidentalis 9 CH: предпочита се при жени със слаби крака и затлъстяване в областта на корема и горната част на тялото.
Natrum muriaticum 9 CH: подходящ е за слаби жени, които имат „брич“ и целулит основно по бедрата.
Natrum sulfuricum 9 CH: препоръчва се при жени с по-изразено наднормено тегло, „разпределено“ по цялото тяло и целулит, обхващащ не само бедрата и ханша, но и ръцете, корема, коленете. 
Избраният „дренатор“ се прилага 2-3 пъти дневно по 5 гранули.


* Предложената тук информация не цели и не може да замести лекарската консултация