Начална страница

Добре дошли в сайта на д-р Райна Томова. 
 
Това е сайт за хората, които вярват в своя потенциал.
 
Вместо пасивно да оставят съдбата си в чужди ръце, те мобилизират собсвтените си сили и поемат пътя към своето оздравяване като равностойни партньори на избрания лекар.
С този сайт искам да им предложа своята малка подкрепа в тази насока.
 
Някога Авицена е казвал на своите пациенти: " Тук сме аз, ти и твоето заболяване. Кой ще победи зависи от това чия страна ще вземеш ти". Вярвам в това.
 
Вярвам , че човекът, който боледува, продължава да бъде индивидуалност, а не просто заболял орган и че успешното лечение изисква на него да се гледа не просто като на сбор от симптоми и синдроми, а като на едно цяло - тяло, дух и мисъл със свои особености и индивидуални характеристики.
 
Вярвам, че най-естественият избор за един лекар е този, към който насочва основния принцип в медицината: "Primum non nocere" - "Първо не вреди". Именно затова избрах хомеопатията.
 
Съзнавам, че всеки метод има своите ограничения и затова не се колебая да комбинирам хомеопатията с фитотерапия, нутритерапия, апитерапия, а когато това е в интерес на пациента и с конвенционална терапия.
 
Никога не забравям, че моят основен партньор е пациентът, а не фармацевтичната индустрия или дистрибуторите и в моя избор на терапия се ръководя само и единствено от това какво е най-добро за него.